Május utolsó hétvégéjén Szeretethíd!

Már lehet regisztrálni a 16. Szeretethíd – Kárpát-medencei Református Önkéntes Napokra. Az eseményt május 24–25-én rendezi meg a Magyar Református Szeretetszolgálat.

A Magyar Református Szeretetszolgálat 2009 óta szervezi meg a programot, amely idehaza és a határainkon túl egyaránt mintegy tizenötezer embert mozgat meg évente. Az önkéntes akciók három témakört ölelnek fel: környezetvédelem, szociális és fejlesztési programok.

A Szeretethíd egyik legnagyobb erénye, hogy alulról jövő kezdeményezéseket karol fel és koordinál, azaz a résztvevők nem a szervezők által meghatározott önkéntes lehetőségekre jelentkeznek, hanem már konkrét feladatokkal, ötletekkel érkeznek. Ez a fordított szemlélet növeli az ügyek iránti elköteleződést a meglévő érintettség okán, nyitottságra neveli a jelenlévőket, hogy észrevegyék a közvetlen környezetünkben lévő szükséget, és közös összefogással tegyenek a változásért. A Magyar Református Szeretetszolgálat másfél évtizedes tapasztalatával segíti ezeknek az önkéntes akcióknak a megvalósulását, az önkéntesek megbecsülését, és a közös pólón együtt hirdeti minden résztvevő: Legyetek felkiáltójellé!

Regisztrálni a Szeretethíd honlapján lehet.