Még várják a jelöléseket a diakóniai díjakra

A Református Szeretetszolgálat március 10-ig várja a jelöléseket az idei diakóniai díjakra. A Kiss Ferenc-díj a gyülekezetekben, míg a Juhász Zsófia-díj az intézményekben végzett diakóniai munkáért jár. Az elismeréseket 2006 óta osztják ki a segítő munkában példát adó reformátusoknak.

A Magyarországi Református Egyház fontosnak tartja a református diakóniában kiemelkedő szolgálatot végzők munkáját megbecsülje, kitüntetéssel díjazza, áll a Református Szeretetszolgálat felhívásában.

A Zsinat a 2006. évi őszi ülésén a református diakóniában kiemelkedő szolgálatot végzők munkájának elismerésére megalapította a Juhász Zsófia- és a Kiss Ferenc-díjakat. A Kiss Ferenc-díjjal a gyülekezetekben végzett diakóniai munkát, Juhász Zsófia-díjjal az intézményes diakóniai szolgálatot kívánják elismerni.

Így lehet jelölni a díjakra

A Kiss Ferenc-díj a Magyarországi Református Egyházban végzett gyülekezeti diakóniai szolgálatért jár.

A kitüntetésre az terjeszthető fel, akinek gyülekezeti szolgálata, életvitele, életszemlélete példaértékű lehet mások számára, és aki több évtizede dolgozik fáradhatatlanul és hűséggel a református diakóniában, segíti az elesetteket.

A Juhász Zsófia-díjat a Magyarországi Református Egyházban végzett intézményes diakóniai szolgálatért ítélik oda. A kitüntetésre az terjeszthető fel, aki a református diakóniai intézmény(ek)ben vállalt hűséges szolgálatával mind szakmailag, mind emberileg, mind a református lelkiség szempontjából kiválóan és eredményesen segítette rászoruló embertársait, akinek szolgálata, életvitele, életszemlélete példaértékű lehet mások számára, és aki legalább 15 éves aktív szolgálati/munkaviszonya van a református diakónia területén.

A díjak pénzbeli elismeréssel járnak, és évente egy alkalommal adják át azokat. A kitüntetettekről a Zsinat Diakóniai és Egészségügyi Bizottsága javaslatai alapján a Zsinat tavaszi ülése dönt.

Ezt tartalmazza a felterjesztés

A jelöléseknek tartalmazniuk kell a felterjesztett személy nevét és elérhetőségeit (lakcímét, telefonszámát), a gyülekezet, ill. intézmény nevét, ahol szolgál, ill. szolgál(t), a felterjesztés részletes indoklását (legfeljebb 3 oldalban), a felterjesztő nevét és elérhetőségeit (cím, telefonszám).

A felterjesztéshez kapcsolódó adatlapot innen töltheti le.

A benyújtás határideje: 2022. március 10.

A jelöléseket postai és elektronikus úton is egyaránt kérjük eljuttatni az alábbi címekre: Református Szeretetszolgálat, 1146 Budapest, Hungária krt. 200. vagy szeretetszolgalat@diakonia.hu. Érdeklődni a 06-1-460-0747 telefonszámon lehet.