Félidőnél a Kívánságlista

Mintegy ezer gyermek várja még, hogy a karácsonyi kívánsága valóra váljon

November elején hirdette meg Kívánságlista programját a Magyar Református Szeretetszolgálat, melyben idén 1358, nehéz körülmények között felnövő gyermek karácsonyi álmát gyűjtötte össze az alapítvány. A program félidejéhez érkezve még a gyerekek kívánságainak háromnegyede nem teljesült.

Idén már a negyedik alkalommal hirdette meg Kívánságlista programját a Magyar Református Szeretetszolgálat, melynek keretében rászoruló gyermekek konkrét karácsonyi kívánságait ismerhetik meg az adományozók, és kiválaszthatják, hogy kit szeretnének támogatni. Az igen népszerű karácsonyi program 2019-es elindulása óta több mint 5500 kisgyermek ünnepe vált örömtelivé a kezdeményezésnek köszönhetően, és idén újabb 1358 kívánság teljesítése a cél.

A kívánságokat összegyűjtő honlap november 2-án vált elérhetővé a támogatók számára, és a hónap végéig van lehetőség a kiválasztott ajándékok megvásárlására vagy a kívánság értékének az átutalására. Az időfaktor kiemelten fontos tényező a programban, hiszen decemberben az ajándékokat még el kell juttatni a szülőkhöz. A Kívánságlista program különlegessége ugyanis, hogy nem a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai lepik meg a gyermekeket, hanem a szülőknek titokban adják át az ajándékokat, hogy családon belül maradhasson az ajándékozás öröme.

Félidőhöz érkezve eddig 334 ajándékkívánság lett lefoglalva, tehát mintegy az egynegyedük talált mostanáig gazdára. Az adakozók többsége – 203 felajánló – döntött úgy, hogy saját maga szeretné megvásárolni és eljuttatni a szeretetszolgálathoz az ajándékot, míg 131-en éltek az online bankkártyás fizetés lehetőségével. A kívánságok közül a könyvek már mind teljesítve lettek, emellett a játékok és a ruhaneműk bizonyulnak a legnépszerűbbeknek az adományozók körében, de az utóbbi két kategóriából még számos kívánság közül lehet választani a honlapon, akárcsak a sportszerek, cipők és kisebb elektronikai eszközök közül is.

Az 1358 gyermek álmát összegyűjtő Kívánságlista megtalálható a szeretetdoboz.jobbadni.hu oldalon, ezeket november 2. és november 30. között lehet teljesíteni az ajándékok megvásárlásával vagy az összeg felajánlásával.