Gyűjtés az erdélyi tűzesetek károsultjainak

Egymástól függetlenül két tűzeset is sújtotta az erdélyi magyarságot az elmúlt hétvége folyamán. Január 22-én délután leégett a kidei református gyülekezet parókiájának tetőszerkezete, vasárnap pedig a háromszéki Kommandón nyolc lakóház vált a tűz martalékává. Személyi sérülés nem történt, azonban több család – köztük kisgyermekesek – szinte mindenét elveszítette. A Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai azonnali gyorssegélyt juttattak el a településekre, valamint országos adománygyűjtést hirdetnek a károsultak megsegítésére.

Szombat délután a Kolozsvár melletti Szamosmenti-hátság legnagyobb tömbmagyar településén, Kidén a református gyülekezet parókiájának tetőszerkezete teljes égészében leégett. A tűzvészben senki sem sérült meg, Nagy Tibor Sándor lelkipásztor és családja időben kimenekült az égő épületből, azonban jelentős anyagi kár keletkezett. Másnap délelőtt tűz ütött ki Kommandón is: öt ház teljesen leégett, háromnak pedig a tetőszerkezete semmisült meg. A tűzesetben tizennyolc személynek, köztük három gyermeknek mindene odaveszett.

A tragédia hallatán a Magyar Református Szeretetszolgálat azonnali gyorssegélyként tartósélelmiszer-csomagokat, higiéniai felszereléseket, ruhákat és takarókat juttat el a károsultak megsegítésére. – Következő feladatunk, hogy pontos helyszíni felmérést végezzünk arról, milyen tárgyi adományokra van szükségük leghamarabb a tűzeset károsultjainak, hiszen célunk, hogy valódi, hathatós segítséget nyújthassunk számukra – mondta Szilágyi Zoltán lelkipásztor, a Magyar Református Szeretetszolgálat erdélyi adománykoordinációs munkatársa.

Ön is tud segíteni! A Magyar Református Szeretetszolgálat a kommandói és kidei tűzeset károsultjainak megsegítésére országos adománygyűjtést is hirdet, melyhez bárki csatlakozhat tetszőleges összeg felajánlásával az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül.