Idős házaspár otthonát mentette meg a szeretetszolgálat

A szerény körülmények között élő, idős Palotai házaspár tűzveszélyessé vált otthonában végeznek felújításokat a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai ezen a héten a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Császlón.

Császló ingatlanmentés 2024 április - Fotó: MRSZ

Fotó: MRSZ

A családot már több alkalommal segítették adományokkal, az elmúlt év végén azonban kilátástalan helyzetbe kerültek, amikor beázott az otthonuk, a szolgáltató pedig tűzveszélyesnek ítélte a régi, rendkívül elavult villanyvezetékeket, ezért az áramszolgáltatást lekapcsolták az ingatlanban, amíg nem történik meg a ház teljes vezetékcseréje. A kisnyugdíjas házaspár számára megfizethetetlen kiadásnak és megoldhatatlan kihívásnak tűnt a közel egymillió forintos felújítás.

A Magyar Református Szeretetszolgálat az ilyen krízishelyzetek megoldására hívta életre ingatlanmentő csapatát, amelynek tagjai ezekben a napokban minden szükséges szakmunkát elvégeznek a császlói ingatlanban: új vezetékeket húznak az otthonba, lecserélik a kapcsolókat és konnektorokat, valamint kialakították a védőföldelést, így rövid időn belül újra vissza lehet állítani az áramszolgáltatást.