Legyen mosoly minden hátizsákban!

Mosolyt minden hátizsákba!”buzdít adományozásra a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ). A cél másfélmillió forint összegyűjtése, ami 350 rászoruló gyermek biztonságos nyári táborozását tenné lehetővé.

Júniusban „Mosolyt minden hátizsákba!” elnevezéssel hirdetett adománygyűjtést az MRSZ, hogy minél több gyermek számára legyen biztosított a nyári kikapcsolódás. A tervek szerint ezen a nyáron 11 napközis és 2 ottalvós tábort szervez a Szeretetszolgálat idehaza. Kárpátaljai táboraik idén elmaradnak, mivel a járványhelyzet egyelőre nem teszi lehetővé azok megszervezését. A hazaiakat is szigorú óvintézkedések és a higiénés előírások fokozott betartásával szervezik meg: inkább több kisebb létszámú tábort hirdetnek meg és a napközis foglalkozásokra fektetik a hangsúlyt.

„A fő szempont a pihenés, az aktív kikapcsolódás, a karantén-időszak feldolgozása lesz, de emellett a pályaorientáció, a közösség- és bizalomépítés is helyet kap majd” – mondta az idei tematikáról Tamáskó Tünde, a Szeretetszolgálat ifjúsági programvezetője. „A tábor működtetése során figyelemmel kísérjük a higiénés előírások betartását, emellett nagyon fontosnak tartjuk, hogy a személyi higiéné alapvető szabályairól a táborba érkezők is kapjanak részletes, az adott korosztálynak megfelelő szintű tájékoztatást” – tette hozzá.

mosoly.jpg

Fotó: Facebook/MRSZ

A legfontosabb megelőző intézkedés, hogy a táborokban kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző gyermek, illetve szervező vehet részt. „Folyamatosan ügyelünk a tábor területének tisztaságára, a napi fertőtlenítő takarítás elvégzésére, a táborozók által használt játékok, sporteszközök fertőtlenítésére” – hívta fel a figyelmet az MRSZ munkatársa.

A szervezet ehhez másfél millió forintot szeretne összegyűjteni, ami 350 rászoruló gyermek biztonságos táboroztatását tenné lehetővé. Az adománygyűjtéshez az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül lehet csatlakozni, valamint utalással a szervezet CIB 10702019-85008898-51100005 (közlemény: „táborok”) bankszámlaszámára.