Munkafüzet segít a fájdalommal élő tizenéveseknek

Ingyenesen elérhetővé és letölthetővé vált a Bethesda Gyermekkórház Fájdalomkezelő Centrumának oldalán Rachel Zoffness krónikus fájdalommal élő serdülők számára írt munkafüzete.

fajdalom_kamasz_pexels

Fotó: pexels

A kiadvány lépésről lépésre vezet végig azon, hogyan szabályozza a fájdalomérzet kialakulását a testünk és a központi idegrendszerünk, hogyan súlyosbíthatja azt a stressz és a negatív érzelmek. Ugyanakkor konkrét stratégiákat mutat a fájdalommal való hatékony megküzdésre, és abban is segít, hogy a fiatalok újra élvezhessék az mindennapokat.

Rachel Zoffness a világ egyik vezető fájdalomszakértője, munkásságának eredménye, hogy ma már érthetőbb és hatékonyabb a krónikus fájdalom kezelése. Az amerikai szakember fájdalom- és egészségpszichológus, az UCSF School of Medicine tanársegédje, illetve a Stanford Egyetem oktatója.

A fordításban a Bethesda Kórház Alapítvány és a Játszóház-Foglalkoztató Közhasznú Alapítvány is hathatósan közreműködött.

„Ez a könyv bármely általam ismert gyógyszeres kezelésnél erősebb és hatékonyabb a krónikus fájdalom kezelésére” – nyilatkozta Stephen Long gyermekaneszteziológus a Bethesda Fájdalomkezelő Centrumának legújabb munkafüzetéről.