Gyermekeket táboroztatott a tiszántúli egyházkerület

Lezárult a Tiszántúli Református Egyházkerület esélyteremtő és közösségfejlesztő ifjúsági programja, amelynek köszönhetően öt év alatt összesen több mint négyezer-négyszáz gyermek tudott táborozni az Örökségünk táborokban.

Örökségünk tábor program - Forrás: ttre.hu

Fotó: ttre.hu

A Örökségünk tábor névre hallgató program 2019 és 2023 között nyaranként tiszántúli gyerekeknek hatnapos táborozási lehetőséget biztosított Debrecenben a református kollégium internátusában, Berekfürdőn a Megbékélés Házában, Beregdarócon a Hét Csillag Üdülő- és Konferencia-központban, Tivadarban pedig a Ház az Élő Vízhez Ifjúsági Üdülőközpontban. A projekt sikere érdekében megújultak a berekfürdői, beregdaróci és tivadari szálláshelyek. A négy helyszínen évente 1000–1200 gyereket, összesen 4431 diákot táboroztattak, a résztvevők közül több mint ezren hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű tanulók voltak.

A programba az egyházkerület közel ötszáz önkéntest vont be, és majdnem hatszázmillió forint kormányzati és európai uniós támogatást kapott annak megvalósítására.