A világban

Hírek

Közel-keleti reformátusok

img1.jpeg

Osztozunk testvéreink fájdalmában

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közös nyilatkozata a susai székesegyház elleni támadásról, mint az örmény-azeri háború eszkalálódásának lehetőségéről.

További tartalmak

További hírek

Az EVT elítéli a nizzai terrortámadást

Az Egyházak Világtanácsa (EVT) nevében a szervezet főtitkára, Ioan Sauca szolidaritását fejezte ki a francia egyházakkal és emberekkel, és határozottan elítélte a vallási alapú erőszakot.

Olívaszüret és igazság a Szentföldön

Az Egyházak Világtanácsa október 21-én nyilvános webináriumot szervez az olajbogyóbetakarítás kulturális, lelki és gazdasági vonatkozásairól. A konferencia annak az ökumenikus kezdeményezésnek a része, amely különösen Ciszjordániában támogatja a megszállt területek lakosait.

Ökumenikus összefogás a gyűlöletbeszéd és kirekesztés ellen

Az Egyházak Világtanácsa online előadássorozatot indít „gyűlöletbeszéd és fehérség” címmel. Az ökumenikus szervezettel együttműködő Keresztény Kommunikációs Világszövetség európai tagozata pedig keresztyén közösségek és gyülekezetek számára ad útmutatást a közösségi médiában elharapózó gyűlöletbeszéd és megosztottság elleni küzdelemhez.

Egyházi szervezetek békés megoldást sürgetnek Hegyi-Karabahban

Az Európai Egyházak Konferenciája imádságra hív Örményország és Azerbajdzsán békéjéért, nyilatkozatában pedig tartós és békés megoldásra buzdítja a nemzetközi szervezeteket a konfliktus kapcsán. A keresztyén segélyszervezeteket tömörítő világszövetség ugyancsak elítéli a fegyveres összecsapást.

További tartalmak

Videók és galériák

Események

térkép no