A világban

Hírek

Közel-keleti reformátusok

malaysia-prayer-1-1920x0-c-default.jpg

Egy család vagyunk

– A vallási alapú üldöztetés rendkívül erős, sőt egyre erősödő jelenség, mégsem ez a keresztyénség legnagyobb próbatétele – állítja Ódor Balázs. Egyházunk külügyi szakemberével szenvedő testvéreink aktuális helyzetéről és a vallásszabadságról is beszélgettünk.

syria-turkey-isis-2.jpg

Fejezzék be Szíria polgárainak kollektív megbüntetését!

Felszólították az Amerikai Egyesült Államok, valamint több nyugat-európai ország vezetőit, hogy oldják fel a szíriai embereket sújtó gazdasági szankciókat. Egyházunk is csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy segítsen a szíriaiaknak az új instabilitási hullámmal fenyegető humanitárius válság enyhítésében.

További tartalmak

További hírek

Mit kíván tőlünk Isten?

Európai állomásához érkezik szerdán a tisztánlátás és tanúságtétel jegyében indított globális református párbeszéd. A Református Egyházak Világközössége által szervezett európai eseményt szerdán 3 órakor élőben közvetíti a szervezet.

Szolidaritás a diktatúra áldozataival

A Református Egyházak Világközösségének európai elnöke a fehérorosz református közösség kérésére a kontinens egyházaihoz fordult, hogy imádkozzanak a fehérorosz diktatúra áldozataiért és minden rendelkezésre álló eszközzel juttassák kifejezésre szolidaritásukat a politikai foglyokkal.

Európai egyházak a francia törvényjavaslatról

Az európai egyházak aggodalmukat fejezik ki az iszlám radikalizmus fenyegetése miatt tervezett francia törvénymódosítás miatt. Az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) levélben fordult a francia kormányhoz, amelyben további egyeztetéseket sürget egyházi és vallási vezetőkkel.

Emberlétünk egységre hív

Egyházi és vallási vezetők kezdeményezésére nemzetközi "ünnepnappá" nyilvánított Emberi Testvériség Világnapját első alkalommal tartották meg felekezeti, egyházi, ökumenikus és vallási vezetők részvételével február 4-én.

További tartalmak

Videók és galériák

Események

térkép no