A világban

Hírek

HJB_3073_Rekowski_Latzel.jpg

Odamenni, ahol az emberek vannak

Történelme során először ülésezett „virtuálisan” a Rajnai Egyház zsinata. Manfred Rekowski, az egyház idén leköszönő lelkészi elnöke nyolc év szolgálat után utolsó elnöki beszámolóját tartotta. A csütörtökön megválasztott elnök, Thorsten Latzel szerint az egyház elsődleges feladata, hogy Jézus Krisztus egyháza, a reménység helye legyen a világban.

Tovább a cikkhez
210106-capitol-protest-steps-cs_9c8ef9b1761a5dc2b1a5b68eafc18522.focal-760x428.jpg

Ostrom alatt az amerikai demokrácia

Az Egyházak Világtanácsa, az Amerikai Egyházak Nemzeti Tanácsa és számos amerikai egyházfő, valamint vallási szerveztek vezetői mélyen elítélik a leköszönő elnök támogatói által elkövetett Capitolum elleni támadásokat.

Tovább a cikkhez

Közel-keleti reformátusok

nessl.jpg

Segítség a Közel-Keleti Teológiai Főiskolának

Videókonferencián adták át a Debreceni Református Hittudományi Egyetem, a Tiszántúli Református Egyházkerület és a Both Antal Alapítvány közös adományát a robbanásban károkat szenvedett bejrúti protestáns teológia főiskolának.

PhotoByAlbinHillert_DSC_9450.jpg

Reménykedő, de nem optimista palesztin teológus

Miután véget ért az olívaszüret időszaka, a palesztin közösségek élete Ciszjordániában, a megszállt területeken, visszatért a „normális” kerékvágásba. Ebben a „normalitásban”, amit a kényszer kitelepítés, a fenyegetésektől és zaklatástól való folytonos félelem határoznak meg, a palesztin gazdák feje fölött most Damoklész kardjaként lebeg a termékeny földjeiket fenyegető izraeli annexió. Interjú Dr. Mitri Raheb evangélikus lelkésszel

pakisztani_templom_karacsony.jpg.500x500_q85.jpg

Krisztus szeretetéről tanúskodnak Pakisztánban

Egyházunk is támogatja a pakisztáni reformátusok adventi kampányát, akik kiszolgáltatott családok támogatásával készülnek a karácsonyra, hogy ezzel is Krisztus szeretetéről tegyenek tanúságot a muszlim országban a súlyos járványhelyzet közepette.

További tartalmak

További hírek

Az erőszak sosem győzhet

Egy református lelkész kisfia is életét vesztette, amikor fegyveres csoportok civilekre támadtak Kamerunban. A helyi presbiteriánus egyház elítélte a „militáns csoportok” merényleteit.

Karácsonykor otthon?

Az Ír Presbiteriánus Egyház videókkal és egyéb ötletekkel segíti a közösségre vágyó híveit az ádventi elcsendesedében és a karácsony megünneplésében. A gyermekeknek animációs kisfilm sorozatban mesélik el a karácsonyi történetet.

Félelmünk forduljon örömre

„Ez lehet az a karácsony, amikor úgy ismerjük fel, hogy Isten velünk van, mint soha korábban.” Najla Kassab libanoni lelkésznő, a Református Egyházak Világközösségének elnöke az idén sok megrázkódtatást megélt Bejrútból küldi karácsonyi üdvözletét.

További tartalmak

Videók és galériák

Események

térkép no