A világban

Hírek

Közel-keleti reformátusok

6f19e092-75d8-4300-a858-18557568942c.jpg

Európai keresztyének szolidaritása Libanonnal

Imádságra hív a libanoni egyházakért az Európai Egyházak Konferenciája. A keddi bejrúti robbanás több száz ember halálát okozta, súlyos károk keletkeztek a városban, köztük több egyházi intézményben is. Az országot egyébként is hónapok óta társadalmi, politikai és gazdasági krízis sújtja.

Rev+Joseph+Kassab+2016.jpg

Humanitárius katasztrófa fenyeget Északkelet-Szíriában

Július eleje óta megszűnt a vezetékes vízellátás, rendszeresek az áramkimaradások; elektromos áram csupán naponta két órára van a háztartásokban. Az energiahordozók árai a drámai pénzromlás és a gázolajkészletek elapadása miatt az egekbe szöktek.

További tartalmak

További hírek

Iszlám vezetők szolidaritása

Az Egyházak Világtanácsa főtitkára nyílt levélben fejezte ki aggodalmát és nemtetszését török elnöknek a Hagia Sophia mecsetté nyilvánítása miatt. A levél komoly sajtóvisszhangot váltott ki, és válaszra indított muszlim vezetőket is.

A járvány hatása a jövőnkre

Az Európai Parlament konzultációs szemináriumot szervezett az új koronavírus járvány jövőbeli hatásairól az európai egyházak, vallási és világnézeti szervezetek képviselőivel.

Egyházi szolgálat a digitális térben

Az Európai Protestáns Egyházak Közössége (GEKE) és a Kelet-Európai Protestáns Teológiai Központ (ZETO) közös teológiai online konzultációt szervezett a koronovírus-járvány tapasztalatairól és első teológiai értékeléséről.

Új főtitkárt keres a REV

A Református Egyházak Világközössége elindította a választási folyamatot, aminek során a szolgálati idejét 2021 augusztusában kitöltő kanadai lelkész, Chris Ferguson utódját keresi a világszervezet.

További tartalmak

Események

térkép no