A világban

Hírek

GEKE Focus Hu2.jpg

Egyházak együtt a járványban

Immár magyar nyelven is elérhető az Európai Protestáns Egyházak legújabb kiadványa, ami mintegy sorvezetőként szolgál a kontinens egyházainak teológiai és társadalmi párbeszédéhez az elkövetkező hónapok során.

Tovább a cikkhez

Közel-keleti reformátusok

980x520-StopOccupation (1).jpg

Reformátusok a közel-keleti közösségekért

Tapasztalatainkat megosztani, egymás meghallgatni, egymás történeteire odafigyelni, közösen mérlegelni és felismerésre jutni, hitünket megvallani, bizonyságot tenni és együtt megújulni. Ez a célja a világ reformtátussága párbeszédének, aminek legutóbbi alkalma a Közel-Keletre fókuszált.

White-House.jpg

Az örmény keresztyének hálásak az amerikai elnök bátor tettéért

Az Amerikai Örmény Missziói Egyesület (AMAA) örömmel és hálásan fogadta az amerikai elnök, Joe Biden április 24-i nyilatkozatát, amiben elismerte az örmény népirtás tényét és néven nevezte az örmény keresztyéneket világszerte a mai napig kísértő tragédiát.

00_hassakeh.jpg

Szíria: remény a menekülés és a nélkülözés közepette

A szíriai háború közepette Mathilde Sabbagh, amint befejezte teológiai tanulmányait, visszatért szülővárosába, az északkelet-szíriai Haszakehba, hogy az ifjúsági misszióban szolgáljon. Senki sem számolt azzal komolyan, hogy szolgálata újra életet hoz a gyülekezetbe.

További tartalmak

További hírek

Az erőszak ördögi köre

Ioan Sauca, az Egyházak Világtanácsának főtitkára nyilatkozatban fejezte ki együttérzését a gyászolókkal és szólította fel a szemben álló feleket arra, hogy hagyjanak fel az erőszakkal. A rakétatámadásokban az EVT partnerszervezeteként a térségben is tevékeny dán és norvég egyházak segélyszervezetének egyik munkatársa öt családtagját veszítette el.

Európai reformátusok a kisebbségek védelmében

A Református Egyházak Világközösségének (REV) európai elnöke levélben fordult az Európai Bizottság elnökéhez a Minority Safe Pack (Mentőcsomag a kisebbségek számára) elnevezésű uniós polgári kezdeményezés visszautasítását kifogásolva.

Generációváltás a német protestánsoknál

A húsz evangélikus, reformtátus és uniált tagegyház zsinati közössége, a Németországi Protestáns Egyház (EKD) május 5. és 8. között tanácskozó 13. zsinati ciklusának alakuló ülésén nagy többséggel választotta meg a testület új elnökét Anna-Nicole Heinrich bajor filozófus személyében.

Az európai keresztyének üdvözlik a párbeszédet a jövőről

Az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) és az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Bizottsága (COMECE) közös nyilatkozatban üdvözölte az Európa jövőjéről szóló konferenciát, ami az idei Európa-napon, május 9-én indul útjára hivatalosan.

A CEC uniós támogatást kap az istentiszteleti helyek védelmére

Az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) az Európai Zsidó Kongresszus (EJC) Biztonsági és Válságközpontjával (SACC), a Faith Matters szervezettel és az Európai Buddhista Unióval közösen 3 millió eurós támogatást kapott az Európai Bizottságtól az európai istentiszteleti helyek védelmének támogatására.

Immunizációs világhétre készülve

Az Egyházak Világtanácsa (EVT) csatlakozik az ENSZ Gyermekalapjának kezdeményezéséhez, amelyre idén április 24. és 30. között kerül sor. Az EVT a koronavírus elleni védőoltások népszerűsítésére a keresztyén közösség tíz befolyásos tagját kérte fel, hogy csatlakozzon az UNICEF oltás bajnokai nevű kezdeményezéséhez.

További tartalmak

Események

térkép no