Az EVT elítéli a nizzai terrortámadást

Az Egyházak Világtanácsa (EVT) nevében a szervezet főtitkára, Ioan Sauca szolidaritását fejezte ki a francia egyházakkal és emberekkel, és részvétnyilvánítással fordult az áldozatok gyászoló családjaihoz az elmúlt napok szélsőséges támadásait, köztük a három ember halálát követelő nizzai terrorcselekményt követően.

„A tanár, Samuel Paty rettenetes meggyilkolása és az azt követő mai rémtettek arra kell sarkaljanak minket, hogy hathatós választ találjunk az erőszakos vallási szélsőségesség jelenségére, nem csupán Franciaországban, hanem a világ számos más, erőszak sújtotta országában is” – sürgette a főtitkár. „Ennek a brutalitásnak nem lehet jogos vallási igazolása, és minden kísérletet kategorikusan el kell utasítanunk, ami a hasonló bűncselekményeket vallásos érvekkel igyekszik alátámasztani” – fogalmazott határozottan Sauca.

A főtitkár egyben köszönetet mondott az EVT vallásközi partnereinek, köztük az Emberi Testvériségért Főbizottságnak, az együttműködésért e közös meggyőződés mentén.

Forrás:

www.oikoumene.org