Újdonságok honlapunkon

uj_cimlap.png

Az elmúlt több mint másfél évben azon dolgoztunk, hogy egyházunkhoz méltó honlapot fejlesszünk. Szebb, letisztultabb és logikusabb oldalra törekedtünk. Ami jól működött a régi felületen, azt megtartottuk, ami viszont inkább zavart keltett, azt elhagytuk. Sok minden máshogy néz ki, mint korábban, de ezek mind az olvashatóság, a kereshetőség és a felhasználói élmény javítását szolgálják. Mutatjuk, mi minden változott és mivel bővült a Reformatus.hu.


  • Egyre égetőbb igény volt, hogy minél többféle eszközön és különböző méretű képernyőn is jól funkcionáljon, felhasználóbarát legyen és esztétikus élményt nyújtson.

Ezért lett az új honlap szellősebb, a szövegek és a képek nagyobbak, a dizájnt pedig a Magyarországi Református Egyház 2018-ban elkészült arculatához igazítottuk. Megszűnik viszont a Reformatus.hu mobil verziója, hisz mostantól az egész portál reszponzív.

Menüstruktúra

uj_napiige.png
  • Az új Reformatus.hu kialakításánál fontos szempont volt, hogy még hangsúlyosabban jelenjen meg mindennapi lelki táplálékunk, Isten igéje.

Ezért külön menüpontot (Isten szólt) és áttekinthetőbb megjelenést kapott a napi igemagyarázat rovatunk, az általunk használt bibliafordítások és hitvallásaink. Emellett a napi ige nyitóoldalunkon is hangsúlyosabb helyet kapott, valamint mostantól vissza is lapozhatnak évek óta legolvasottabb aloldalunk archívumában.

uj_hirek.png
  • Egyházunk gazdag és szerteágazó szolgálatát szeretnénk még hangsúlyosabban, ugyanakkor áttekinthetően bemutatni az érdeklődőknek.

Ehhez igazítottuk menüstruktúránkat: az ifjúsági és a cigánymisszió bekerült a Küldetésünk alá, ahol az összes missziós tevékenységünkről olvashatnak, valamint egy helyre gyűjtöttük a református médiumokat is (Média).

A Hírek gyűjtőoldaltól sem váltunk meg, csupán átalakítottuk: az egyes menüpontokra kattintva (pl. Egyházunk, Szeretetszolgálat, Oktatás) az adott témával kapcsolatos híreket, videókat, képgalériákat és eseményeket találja, a hozzá kapcsolódó almenüpontokban pedig az egyes területeket (pl. Hittanoktatás, Tananyagfejlesztés) mutatjuk be.

uj_hasznos.png

Az almenüpontok bevezetése miatt eltűnik az oldalról a gyors elérést biztosító második menüsor. Ezt pótolja a Hasznos menüpont, melybe a legfontosabb és leggyakrabban keresett oldalainkat gyűjtöttük össze, például segítő szolgálataink elérhetőségeit, állásajánlatainkat vagy a református levelezést.

Újdonságok

uj_viz.png
  • Hogyan épül fel egyházunk? Hol talál Önhöz legközelebb református gyülekezetet? Kik egyházunk vezetői?

Ezeket a kérdéseket igyekeztünk közérthetően és egyszerűen, egy vizualizáció segítségével megválaszolni az Egyházunk felépítése menüpontban. Ismerkedjen új, interaktív térképünkkel!

uj_dokukereso.png
  • Aggódik, hogy nem találja meg a munkájához, szolgálatához szükséges dokumentumokat, iratokat?

Hogy ezen a régi problémán segít megújult, kereshető Dokumentumtárunk. Korábbi tartalmainkat is átmentettük az új honlapra, és a keresőn is javítottunk, hogy biztosan megtalálja, amit keres.

  • Cikkeink mellett egyre gyakrabban jelentkezünk videókkal, képgalériákkal és hangzó anyagokkal, és szerettük volna, ha ezek is kellő hangsúlyt kapnának oldalunkon.

Ezért a nyitóoldalon az eddiginél nagyobb teret kaptak legfrissebb, legfontosabb multimédiás tartalmaink. Minden egyes videónk és képgalériánk saját linket is kapott, ugyanakkor cikkeinkbe is könnyen és látványosan beágyazhatók. A címlapról érhetik el Médiatárunkat, valamint A maga képmására című fotórovatunk archívumát is.

uj_social.png
  • Olyan honlapot szerettünk volna, amely kompatibilis az elmúlt években népszerűvé vált közösségimédia-felületeinkkel.

A fejlesztésnek hála kényelmesebbé válik tartalmaink megosztása a közösségi médiában, ahogy a videók és bejegyzések beágyazása is oldalunkba. A református felhasználók értékes, érdekes tartalmait címlapunkon is listázzuk.

Kapcsolódó cikkeink: