Egyházunk

Hírek

Konferencia_Hold utcaWEB07.jpg

A változás velünk kezdődik

„Az üres templomok utóbbi hónapokban látott képe egyelőre olyan lázálom, amiből felébredhettünk, ugyanakkor figyelmeztetés is, ami értékelésre kell késztessen bennünket.” Az egyház szolgálatának és a lelkipásztori hivatás kérdéseiről tanácskoztak Dunamelléken.

Tovább a cikkhez

Koronavírus-járvány

Oliver Engelhardt.jpg

Egyházi szolgálat a digitális térben

Az Európai Protestáns Egyházak Közössége (GEKE) és a Kelet-Európai Protestáns Teológiai Központ (ZETO) közös teológiai online konzultációt szervezett a koronovírus-járvány tapasztalatairól és első teológiai értékeléséről.

konferencia_sdg.jpg

Újra kinyitottak a református szálláshelyek

Kifejezetten nehéz helyzetbe kerültek a koronavírus-járvány gazdasági hatásai miatt a református üdülők, konferencia-központok. Balatonszárszón, Balatonfenyvesen, Mátraházán és Berekfürdőn is nagyon nehéz szezon elé néznek, ezért arra kérik az egyháztagokat, hogy akik el mernek indulni idén nyaralni, válasszák valamelyik református szálláshelyet.

Sárospatak Könyvtár

Találékonyság, kreativitás kellett a vírus miatt

Főszezonjukat veszítették el a református múzeumok azzal, hogy a koronavírus-fertőzés miatt tavasszal nem fogadhattak látogatókat. A bezártság alatt az online kommunikációra fókuszáltak, míg nyáron a szabadtéri sétáké lesz a főszerep.

További tartalmak

További hírek

Akinek egész élete az Úr Jézusra mutatott

Száztíz éve született, és ötven éve, 1970. július 3-án hívta haza az Úr Joó Sándort, aki harminckét éven át szolgált a Budapest-pasaréti egyházközségben, mint a gyülekezet első lelkipásztora.

Adataink védelmében

Érdemes-e leragasztani a laptop kameráját, veszélyben vannak adataink a videobeszélgetések alatt? Mire figyeljen a szülők, ha a nyári szünet alatt többet mobilozik gyereke? Erdei Csaba internet biztonsági szakértővel beszélgettünk.

Hitvallás és felelős ünneplés

Ebben az esztendőben megannyi más programhoz hasonlóan a konfirmációt is át kellett szervezni. Utánajártunk, miként alakult a helyzet a vidéken és a fővárosban.

További tartalmak

Videók és galériák

Események

térkép no