A búzakalász mint istenbizonyíték

Kép: A búzakalász mint istenbizonyíték
A búza botanikai felépítése jól tükrözi a Teremtő bölcsességét – mondja Pauk János, a szegedi Gabonakutató kutatási igazgatóhelyettese, az Újszegedi Egyházközség gondnoka, akivel újkenyér ünnepe kapcsán beszélgettünk a búzáról, az újkenyérről és a teremtésről.

Református kitüntetettek

Augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket adnak át. Cikkünkben a református díjazottakról számolunk be.

Virágkarnevál a reformáció jegyében

Különleges installációval készül a Tiszántúli Református Egyházkerület a debreceni virágkarneválra a reformáció 500. és a magyar református hitvalló közösség létrejöttének 450. évfordulója alkalmából.

Ökumenikus istentisztelet

A Magyarországi Egyhazak Ökumenikus Tanácsának tagegyházai és tagszervezetei ökumenikus hálaadó istentiszteletet tartanak államalapításunk és ezer éves történelmünk ünneplésének részeként, az augusztus 20-i állami ünnep előestéjén.

Egyházunk

Adománygyűjtés az őrségieknek

Egyházunk a Dunántúli Egyházkerülettel közösen közadakozást szervez a károk enyhítésére és a helyreállítások költségeire.

Szárszói örökség

Közös gondolkodásra hív a Reformátusok Szárszói Konferenciája. Mik voltak az előzményei: a ma is sokszor emlegetett 1943-as szárszói konferencia, és miről is szóltak az 1992-től megtartott egykori értelmiségi találkozók?

Küldetés

Segíts iskolatáskával!

Javában zajlik már a Magyar Református Szeretetszolgálat iskolakezdési kampánya: augusztus 31-ig várják az új vagy használt, de még jó állapotú iskolatáskákat és tanszereket.

Reformáció

Képviselni a megbékélést

David Ollearo, a Valdens Egyház lelkészének gondolatai a reformációról.

Párbeszéd

Nem verik ki a biztosítékot

Szerethetően, sablonok nélkül mutatkozott be a pápai gyülekezet a művészetek völgye közönségének július utolsó hetében.

Egység

Az angyalok találkozóhelye


A semmiből indult, de a kitartó munkának, egy odaadó gyülekezetnek és rengeteg szeretetnek köszönhetően idén hetedik alkalommal szervezhették meg az elmúlt héten Györgyfalván az Angyaltábort. 

Megújuló reformátusok

A Királyhágómelléken tett rövid utazásunk Jankafalván ért véget, ahol megismertük a gyülekezet elmúlt évszázadainak viharos történetét.

Csillagpont

Jézus és a rock and roll

Horváth Gergely rádiós műsorvezetővel a Csillagponton beszélgettünk hitről, könnyűzenéről, megtérésről. Rádiós interjú.

Istenhez simulni

Amikor Jézus a természet képeire hivatkozik, arra mutat, miért érdemes a természetből tanulni: azért, mert ami létezik, működik, egészséges, az sokkal erősebb, mint ami nem működik, beteg. Kovács Endre előadása a természet és a lelki élet összefüggéseiről a Csillagponton.

Szeretetünk nyelvei

Fodor Attila és Fodorné Ablonczy Margit a Csillagpont kapcsolati programjainak egyikén tartottak előadást a szeretetről, melyet közösen megélnek és tanulnak egymástól. 

Re:formálj!

Július 25. és 29. között zajlott a Csillagpont református ifjúsági találkozó, egyházunk kiemelt ifjúsági rendezvénye a reformációi emlékévben. 

Pályázatok

Istent keresem

Péld 1,20–33

„Semmibe vettétek minden tanácsomat...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / HitvallásainkBlogok

Rendszeresen szemlézünk keresztyén blogokat. A tartalmuk nem része a refomatus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenésre mutatnak.

ReposztA vihar

Messze néztem, ahonnan jött a vihar, amely lassan vonult délnek, s azokra gondoltam, akiknek keservesebb lesz nálunk is.

MegmondomA teodicea halála?

Van egy téma, amit a keresztény gondolkodók nehezen kezelnek: a szenvedés és a jóságos Isten kérdése.

LelkészfeleségLóci óriás lett

A gyermek Isten ajándéka, ehhez nem fér kétség, ahhoz viszont már igen, hogy mi mit kezdünk ezzel az ajándékkal.

Ez történik továbbiak →

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió