A kisebbség kisebbsége

Kép: A kisebbség kisebbsége
A NATO bombázások idején, 1999-ben írta az újvidéki Apáczai Diákotthon pályázatát Nagy Margit, a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének elnöke. Békét, nyugalmat és védelmet szeretett volna adni a szórványmagyarságból érkező újvidéki egyetemistáknak. Az épületek a Maradéki Református Egyházközség tulajdonában vannak, míg a működtetést a magyar pedagógus egyesület végzi.

Egység

Mályiban tanácskoztak a református egyházvezetők

Mályiban ülésezett a Generális Konvent Elnöksége, a Kárpát-medencei református egyházak hivatalban lévő püspökeit és főgondnokait tömörítő testület. A kétnapos tanácskozáson többek között az idei programok előkészületeiről és a részegyházak életét érintő aktuális kérdésekről egyeztettek.

A világban

Az arany medve brummogása

Az Arany Medvét elnyerni hatalmas dolog. Tele van a magyar média a hírrel – jegyezzük meg teljes joggal, hogy Enyedi Ildikó filmje nyerte el a Berlini Filmfesztivál fődíját. De ahogyan erről is beszámolt a média, nem csupán a fődíjat nyerte el a „Testről és lélekről", hanem számos más zsűri is a fesztivál legkiválóbbjának látta.

Ünnep

A parlament előtt a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló törvénytervezet

Az értékek és az érdekek találkozásának nevezte nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, aki az előterjesztés hétfői, parlamenti ismertetésekor elmondta: a változtatás elfogadása esetén már idén tizenegyre nőhet a munkaszüneti napok száma.

Házasság hete


Egyházunk

Konferenciával kezdődött az emlékév

A Nagyigmándi Református Templomban került sor a Tatai Református Egyházmegye reformációi emlékévének megnyitójára.

Több, mint egy szám

Szeretne segíteni másoknak, de nem tudja, mit adhatna? A mosolyát. A figyelmét. Az ölelését. A tudását. Az idejét. A szavait. A szeretetét. A munkáját... vagy épp adója egy százalékát. Május 22-ig rendelkezhetünk arról, hogy adónk egy plusz egy százalékával a református egyház társadalmi szolgálatát támogassuk.

Hittan

Református hittan

Március első felében zajlanak az állami iskolákban kötelezően választható hit- és erkölcstanórákkal kapcsolatos tájékoztató szülői értekezletek, a szülők áprilisban írathatják be református hittanra gyermeküket. 

A választható hit- és erkölcstan szervezésének 15 lépése

A 2017/18. tanévre történő beiratkozáskor, illetve átiratkozáskor alkalmazott szabályok.

Küldetés

Keressük a református diakónia példamutató szolgálóit

A református szeretetszolgálatban kiemelkedő munkát végzőket a Zsinat diakóniai díjakkal ismeri el. A gyülekezeti munkában fáradhatatlan gyülekezeti tagokat Kiss Ferenc Díjra, az intézményes szolgálatban kiemelkedő munkatársakat pedig Juhász Zsófia Díjra terjeszthetik fel február 28-ig.

Pályázatok

Istent keresem

Mk 2,23–28

„Nézd, miért tesznek szombaton olyat, amit nem szabad?” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / HitvallásainkBlogok

Rendszeresen szemlézünk keresztyén blogokat. A tartalmuk nem része a refomatus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenésre mutatnak.

KriszTeSóHétszer is elesek…

Csak ülök és kezdek szórakozottan mosolyogni azon, hogy eddig mennyire átértelmeztem ezt az igét.

Szabados ÁdámNefilim: emberek vagy gonosz óriások voltak?

Vajon illeszkedik-e ez a mitikus értelmezés az eredeti történethez? Kik voltak a nefilim?

Sokorói dombság reformátusaiA szokás hatalma

A szokás hatalma sokszor úgy köt meg minket, hogy észre sem vesszük.

Ez történik továbbiak →

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió