Évtizedes hűség az elesettekért

Kép: Évtizedes hűség az elesettekért
„Próbáltam a sok feladat között lehajolni azokhoz az emberekhez, akiket nem vettek észre mások" – fogalmazott Kató Ibolya pszichológus, a Keresztyén Ifjúsági és Diakóniai Alapítvány vezetője, miután átvette a Dizseri Tamás Szeretetszolgálati Díjat.


Házasság hete

Házasságkötéskor esküt mondunk, ünnepélyes, szívből jövő nagy szavakat. Isten adjon szeretetet, erőt, bizalmat, hogy meg is tartsuk minden szavát. Imádkozzunk ezért ne csak a házasság hetén, hanem minden napon.

Randevú egy életen át

Vasárnap elkezdődött a házasság hete; országszerte és a határon túl száz településen több mint kétszáz programmal irányítják a figyelmet a házasság, a család fontosságára.

Szentlelkes beszélgetések

Kép: Szentlelkes beszélgetések

Negyvenöt éve szerelmes- és harmincnyolc éve házaspár Gorove László mentőorvos, katolikus diakónus és Gorove Kriszta angol–német szakos tanár, a Családok Jézusért közösség felelősei, a házasság hete idei arcai. Öt gyermeket neveltek fel, tizenkettedik unokájuk világra jöttét várják, és huszonöt éve foglalkoznak házassági felkészítéssel.

Riport

Közérthetőnek lenni bátorság

Kép: Közérthetőnek lenni bátorság

A bizalom hangja – ez a szlogenje a Halas Rádiónak, amelyet a Kiskunhalasi Református Egyházközség tart fönn. Az öt éve működő közösségi rádióban a pozitív értékek átadásán, illetve az egymás és Isten iránti bizalom kialakításán fáradoznak.

Kis gimnázium, nagy lehetőségek

Kép: Kis gimnázium, nagy lehetőségek

A lévai Czeglédi Péter Református Gimnáziumot támogathatjuk a pénteki Tiszántúli Református Jótékonysági Bál adományaival. Mi is ellátogattunk a felvidéki intézménybe, hogy bemutassuk Önöknek a Kárpát-medence legkisebb református gimnáziumát.

In memoriam

Elhunyt Bellai Zoltán püspöki főtanácsos

Kép: Elhunyt Bellai Zoltán püspöki főtanácsos

Bellai Zoltán kaposvári református lelkipásztort, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöki főtanácsosát 2019. február 15-én, pénteken hajnalban, szolgálatba küldő Ura hazahívta.

Egység

Generális Konvent: fókuszban az Egység-nap és a diaszpóra

A Kárpát-medencei református egység 10. évfordulójának ünnepi előkészületeiről, a Magyar Református Egyház költségvetési kérdéseiről és a diaszpóra helyzetéről tárgyalt a Generális Konvent elnöksége idei első, berekfürdői találkozóján.

Tűzeset

Adományokból pótolják a kollégisták elégett könyveit


Bibliáikat, tankönyveiket, szótáraikat és szépirodalmi köteteiket is elveszítették a Ráday utcai kollégium lakói a januári tűzben. A diákok listába szedték elégett könyveiket, pótlásukban segített már a Kálvin Kiadó, a Magyar Bibliatársulat, a Sárospataki Teológiai Akadémia, sőt a Moly.hu közössége is. Vannak még hiányzó könyvek, egy diák például nehezen beszerezhető korálkönyvet keres. 

A hit próbája?


Több mint egy hét telt el a tűzeset óta, melyben egy ember elhunyt és 165 református diák, köztük a budapesti teológia hallgatóinak kollégiumi otthona is megsemmisült.  Az azonnali kármentés és vizsgálat után bebizonyosodott, hogy a Ráday utca 28. második és harmadik emelete teljesen lakhatatlanná vált, a romok alól pedig egyre több alkalommal fakad fel a kérdés: miért hagyta ezt Isten? Erre próbáltunk választ keresni mi is, de annál sokkal többet találtunk – szilárd hitvallásokat. 

Küldetés

Focikupát szervezett a Wáli István Református Cigány Szakkollégium


A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat intézményei barátságos focikupán mérkőztek meg egymással a debreceni Tóth Árpád Gimnázium tornatermében, közöttük a két református intézmény: a házigazda WISZ, valamint a budapesti RefoRom is.

Hálás szívvel hazatérni Istenhez

„Képzeljünk magunk elé egy mérleget, amelynek egyik serpenyőjében a panaszaink, másikunkban pedig a hálaadásaink vannak – vajon melyik lesz a nehezebb?" Negyedik alkalommal szervezett cigánymissziós találkozót öt protestáns felekezet: az eseményen ezúttal a hálaadás volt a téma.

Átadták a Jószolgálat-díjat


Egyházunk Kallódó Ifjúságot Mentő Missziójának drogterápiás otthona is elnyerte az idei Jószolgálat-díjat. 

Ajánló

A Reformátusok Lapja e heti számából

A Reformátusok Lapja február 17-i számában beszélgetést olvashatnak a Magyar Református Szeretetszolgálat új programjáról, ellátogathatnak egy vendéglátás szakos diákoknak szervezett versenyre, valamint megtudhatják, miért hívják kegyelmi lakodalomnak a hetvenéves házassági évfordulót.

Egyházunk

Református pedagógusok munkáját ismerik el 2019-ben is

Március 18-ig jelölhetünk példamutató pedagógusokat a Makkai Sándor-díjra és az Imre Sándor-díjra.

Fiatalok

Csatlakozz a matrózok segítőjének a Bárka-táborba!

Kép: Csatlakozz a matrózok segítőjének a Bárka-táborba!

A Magyarországi Református Egyház nagyszabású gyermektáboroztatási programja folytatódik és Te is a részese lehetsz.

Hittan

A választható hit- és erkölcstan szervezésének 15 lépése

Fontos határidők és szabályok a beiratkozáshoz, illetve az átiratkozáshoz a 2019/20. tanévre.

Istent keresem

Jn 8,1–11

„Én sem ítéllek el téged, menj el, és mostantól fogva többé ne vétkezz!” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Adatvédelem

Adatvédelmi és adatkezelési mintaszabályzat

A Magyarországi Református Egyház Elnöksége az adatvédelmi rendeletnek való megfelelés céljából közzéteszi a Magyarországi Református Egyház Egyházközségei Mintaszabályzatát.

Pályázatok

Blogok

Rendszeresen szemlézünk keresztyén blogokat. A tartalmuk nem része a refomatus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenésre mutatnak.

KriszTeSóEgyütt. Istennel. – Ötéves a TeSó blog

A szerzőgárda nagy része vall arról, hogy mit is jelent számára a blogban szolgálni, és keresztyénként önkénteskedni.

ReposztFelrobbant a puliszka, avagy mitől ilyen ütős a család-téma?

Komoly kihívás ez egy világkép számára, mely a fejlődést a régi hagyomány- és identitásközösségek feloldódásában látja.

MegmondomJézus és az ördögök

Hogyan értsük Jézus ördögűzéseit?

Ez történik továbbiak →

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió