Forradalom után…

Kép: Forradalom után…
„Mi történt 1957. október 23-án? Előjáróink fegyelemre és önfegyelemre intő szavára csendben, magunkban vagy kis csoportokban, szűk baráti körben emlékeztünk" – Komlósi Péter nyugalmazott lelkipásztor, egykori budapesti teológushallgató visszaemlékezése az 1956-os forradalmat követő év eseményeiről.

Disputa

„Mindig Krisztus"

Erdő Péter katolikus bíboros és Bogárdi Szabó István református püspök tartott előadást a reformációról október 17-én Budapesten.

Confessio

Megjelent a Confessio

Miben kell megújulnia egyházunknak és keresztyénségünknek? Mit kell tenni ennek érdekében? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk a Confessio legújabb számából, amelynek cikkei már elérhetőek az interneten.

Istent keresem

Ez 7

„Fújjátok csak a kürtöt...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Reformáció

500 segítő kéz Tiszáninnenen

Ötszáz óra önkéntes szolgálatot vállalnak a sárospataki Vay Miklós Református Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthon tanulói a reformáció 500 éves jubileumán.

Keresztmamák kerestetnek

A Magyarországi Református Nőszövetség csatlakozva a Kárpátaljai Református Egyház „Reformáció Gyermekei" programjához „Keresztmama" felhívást hirdet.

Fogadj be egy követ!

Októbertől örökbe fogadható a Kálvin téri reformációs installáció különleges köveinek egy-egy másolata.
 

Az Ige összeköt

A reformáció 500. évfordulójának alkalmából a Magyar Bibliatársulat képviselői kétnyelvű – ukrán-magyar – újszövetségeket adtak át a Kárpátaljai Református Egyház, illetve a Kárpátalján működő ukrán protenstáns egyházak vezetőinek.

A világban

Újabb szíriai városból sikerült kiűzni az Iszlám Államot

Kiűzték a szíriai kormányerők az Iszlám Állam terrorszervezet harcosait a Homsz tartománybeli El-Karjatein településről. A dzsihadisták még október elején foglalták el a sivatagos területen fekvő várost, amely egykor a muszlimok és keresztyének békés együttélésének jelképe volt.

Küldetés

Őrség köszöni a segítséget

Kép: Őrség köszöni a segítséget

Tizenötmillió forint gyűlt össze a református egyház által az őrségi viharkárok enyhítésére meghirdetett országos adománygyűjtésen.

Elindult a Jószolgálat-díj újabb jelölési időszaka

Másodszor ismerik el Jószolgálat-díjjal azokat az önkéntes és hivatásos szociális munkásokat, valamint szervezeteket és közösségeket, akik kiemelkedő elhivatottsággal, napról napra végzik áldozatos munkájukat a rászorulókért.

Október végéig lehet jelentkezni a Nyilas Misi Ösztöndíjra

Kép: Október végéig lehet jelentkezni a Nyilas Misi Ösztöndíjra

A tehetség kincs! mottóval hirdette meg Nyilas Misi Ösztöndíj Programját a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ). Ebben a tanévben ötven tehetséges, de nehéz körülmények között élő fiatalt támogatnak, akik fejenként havi 10 ezer forintos ösztöndíjban részesülnek.

Imanap

Elkészült a Kárpát-medencei imanapi füzet

Kép: Elkészült a Kárpát-medencei imanapi füzet

Tizenkettedik alkalommal szervezik meg december első vasárnapján a Kárpát-medencei imanapot. A liturgiát idén a Tiszáninneni Református Nőszövetség állította össze.

Tisztújítás

Presbiterválasztási tájékoztató

Idén ősszel egyházunk gyülekezeteiben ismét esedékes a presbitériumi tisztújítás, mivel a 2012-ben tisztségbe lépett presbiterek mandátuma az év végével lejár.

PályázatokBlogok

Rendszeresen szemlézünk keresztyén blogokat. A tartalmuk nem része a refomatus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenésre mutatnak.

LelkészfeleségReformácio - megujulás a házaspár-kapcsolatban

Mindez arra hív bennünket, hogy a párkapcsolatunkban is a sok kiskaput lezárjuk, játszmáinkat befejezzük.

KriszTeSóEgy álom, ami megváltoztatta a valóságot

Ő is egy olyan szent volt, amilyen szentek vagyunk: porba hulló, bűnbánó és mindent újrakezdő szentek.

Szabados ÁdámSola fide

Miért van szükségünk megigazulásra? A rövid válasz az, hogy azért, mert bűnösök vagyunk és Isten igazságosan ítél.

Ez történik továbbiak →

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió