A reformációi emlékév református megnyitója

Kép: A reformációi emlékév református megnyitója
Ünnepi istentisztelettel, egész napos programmal várják a résztvevőket január 31-én Debrecenbe, a Magyar Református Egyház jubileumi évének központi megnyitójára. Ekkor érkezik a cívisvárosba a Német Protestáns Egyház reformációi karavánja is, mely a reformáció európai városait látogatja meg.

Reformáció

Reformáció Ukrajnában?

Miközben a reformáció ötszázadik évfordulójára készül a Kárpát-medence egész reformátussága, a kárpátaljai egyházkerület különleges helyzetben van: az ukrajnai államfő szerint a lelki megújuláson keresztül vezet az út a polgárháború és válság sújtotta ország felemelkedéséhez.

A határokon túl is az évfordulóra készülnek

Összeállításunkban a Magyar Református Egyház határon túli részegyházainak vezetőit arról kérdeztük, közösségük milyen programokkal várja a jubileumot.

500 Hangú Biblia

Elkészült az a hangzó Biblia, mely a Kárpát-medencében élő különböző magyar dialektusban beszélő lelkes felolvasók három perces szövegeiből áll össze.

Hittan

A február 1-jei változásjelentésről

Tájékoztató és adatlap a kötelezően választható református hit és erkölcstan szervezéséhez szükséges február elsejei csoportlétszám-jelentéshez.

Imahét

Krisztus-ünnep

Krisztus kiengesztelő és megbékélésre hívó szeretete (2Kor 5,14-20) a témája a 2017-es ökumenikus imahétnek. Katolikusok, protestánsok és ortodoxok világszerte közösen imádkoznak a Krisztus-hívők egységéért január 15. és 22. között. 
 

A megbékélésért imádkoztak

Az ökumenikus imahét nyitó istentiszteletének résztvevői a reformáció indulásának ötszázadik évfordulójáról is megemlékeztek.

A békéltetés szolgálata

A megbékélés szolgálata (2Kor 5,18-19) Gondolatok az ökumenikus imahét hetedik napjára.

Küldetés

Megnyitotta kapuit a Bibliamúzeum

Az interaktív kiállítás mintegy 300 négyzetméteren mutatja be a Biblia világát Budapest szívében, a Ráday utca 28. szám alatt.

Segítsünk tűzifával!

A Magyar Református Szeretetszolgálat idén is meghirdette tűzifa programját.

Idén is jelölhetünk lelkipásztorokat a Dobos Károly-díjra

Az egyházmegyék lelkészi közössége 2017-ben is olyan, a gyülekezetében hűséggel szolgáló, gyülekezetét megőrző, építő, vele közösséget vállaló lelkipásztort jelölhet a díjra, akinek gyülekezeti lelkészi szolgálati ideje legalább húsz év.

Fiatalok

Építeni a Lélek hívására

Hányféle munkát kell végezni az építéshez? Miért lesz valaki önkéntes a Csillagponton? Hat fiatal történetével válaszolunk ezekre a kérdésekre. 

Felvételi

Református felsőoktatási körkép

Február 15-ig lehet jelentkezni a magyarországi egyetemek és főiskolák ősszel induló képzéseire. A négy református felsőoktatási intézmény idén is közös kiadványban mutatja be képzési kínálatát.

Pályázatok

Istent keresem

Zsolt 53

„...Isten megvetette őket...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink


Blogok

Rendszeresen szemlézünk keresztyén blogokat. A tartalmuk nem része a refomatus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenésre mutatnak.

ReposztÁldozat, élet

Hajléktalan csak ritkán kopogtat, de igenis sokan vannak olyanok, akik lelki értelemben otthontalanok.

Szabados ÁdámJózanul az özönvízről

Az ókori ember ugyanannyira tisztában volt azzal, hogy mennyi állat és takarmány fér el egy bárkában.

KriszTeSóÖrökké most

A kairosz az, ami ruhák között az ünneplő: becsülni, félteni, értékelni kell.

Ez történik továbbiak →

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió