Krisztus követői a weben

Kép: Krisztus követői a weben
88 százalékos az internetes lefedettsége Magyarország lakosságának, 58 százalékunk valamilyen közösségimédia-felületet is használ. Felnőtt egy generáció, amelyiknek születése óta természetes az online kommunikáció. Nem az a kérdés tehát, hogy az egyháznak jelen kell-e lennie ezeken az új platformokon, hanem az: hogyan jelenjen meg?

Egyszázalék

Ismét emelkedett az egyházunknak felajánlott adó 1% összege

Kép: Ismét emelkedett az egyházunknak felajánlott adó 1% összege

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal előzetes tájékoztatása szerint idén több mint 1 milliárd 317 millió forinttal támogatták a Magyarországi Református Egyház társadalmi szolgálatát, azonban ebben az esztendőben közel ötvenezer fővel növekedett a felajánlók száma is. Köszönjük, hogy a református egyházon keresztül segített!

Nőszövetség

 

„A Nőszövetség olyan, mint egy esernyő: sokfélék vagyunk, de mindenkinek megvan a feladata és ameddig Jézus áll a középpontban, addig tudunk olyan háló lenni gyülekezeteink és szeretteink körül, mely megvédi őket." Ismerje meg a Magyarországi Református Nőszövetséget!

Egység

Érdeklődés és támogatás

„Állam – Egyház – Diaszpóra" címmel szeptember 6. és 9. között Visegrádon tartotta éves közgyűlését és konferenciáját a Nyugat-Európai Magyar Protestáns Gyülekezetek Szövetsége (NYEMPGYSZ). A kilenc országból összegyűlt negyvenöt résztvevő harmincöt diaszpórában működő gyülekezetet képviselt. A közgyűlés új taggyülekezet felvételéről is döntött.

Kárpátalján is jobb adni!

Kép: Kárpátalján is jobb adni!

Több kárpátaljai település és intézmény számára adott át pénzbeli és tárgyi adományokat a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) küldöttsége a nyár utolsó hétvégéjén.

Egyházunk

Ismét ösztöndíjat hirdettek fiatal egyháztörténészek számára

Október elsejéig várják a pályázatokat a Szegedi Kis István ösztöndíjra, amelynek célja a magyar kultúrtörténet és egyháztörténet korai protestáns egyház-, irodalom-, liturgia- és társadalomtörténeti, valamint egyházművészeti kutatásának támogatása.

Hit és alkotás

Kép: Hit és alkotás

Fontos, hogy a református hit lelki-szellemi örökségei és intézményei megújulhassanak, és nyitva álljanak az érdeklődők előtt, ezért hat templomot újít fel a Tiszántúli Református Egyházkerület pályázati forrásból a jövő év közepéig.

Mostantól közvetlenül adományozhatunk egymásnak

Kép: Mostantól közvetlenül adományozhatunk egymásnak

A célzott adományozás kultúráját erősítené a református gyülekezetekben, intézményekben és közösségekben a Magyarországi Református Egyház és a Magyar Református Szeretetszolgálat: a Még jobb adni! projekt keretében egy weboldallal kötik össze a felmerülő igényeket és felajánlásokat, amin keresztül közvetlenül segíthetünk egymásnak.

Interjú

„Minden bársonyt tanulni kell”

Kép: „Minden bársonyt tanulni kell”

„Bárhol szolgáljuk is embertársainkat, akár a gyógyításban, a közszférában vagy éppen egy kicsiny vállalkozásban, jó, ha szeretve szolgálunk." Harminc éve varrja a református lelkészek jellegzetes viseletét, különlegessé és egyedivé téve azokat kézzel készített paszományaival. Kiss Árpádné Kati debreceni palástkészítővel, a kistemplomi gyülekezet gondnokával beszélgettünk.

Tanévnyitó

A siker titkát tanítják

Kép: A siker titkát tanítják

Száz év alatt hatszorosára nőtt a fasori református oktatás: a most induló tanévet már külön, felújított épületekben kezdte a budapesti gyülekezet fenntartásában működő Csipkebokor óvoda és Julianna általános iskola. Most vasárnap ezért adott hálát a közösség.

Keresztény roma szakkollégiumok hallgatói találkoztak Szolnokon

Kép: Keresztény roma szakkollégiumok hallgatói találkoztak Szolnokon

A hagyományokhoz híven immár kilencedik alkalommal gyűltek össze az ország felekezeti fenntartású roma szakkollégiumainak hallgatói a Tisza-parti városban, közöttük a Budapesti Református Cigány Szakkollégium, illetve a debreceni Wáli István Református Cigány Szakkollégium tanulói is.

Új tanév, új helyszínek a Károlin

Kép: Új tanév, új helyszínek a Károlin

Korszerűen felújított iskolaépületben kezdték a 2019/2020-as tanévet a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karának budapesti hallgatói. A újpesti képzési helyszínt szeptember 9-én, hétfőn az egyetemi tanévnyitó istentisztelet után vették birtokukba a tanárok és a diákok.

Reformátusok Szárszói Konferenciája

Csillagok felé mutatni

Kép: Csillagok felé mutatni

Miben látja az értelmiség feladatát Zsengellér József, a Károli Gáspár Református Egyetem rektora, Szalai Zoltán kultúrtörténész, a Mandiner.hu lapigazgatója és Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója?

Ajánló

Református Ízek Találkozója

Kép: Református Ízek Találkozója

A bio élelmiszerek és az ökológiai gazdálkodás lesz a második Református Ízek Találkozójának témája. 2019. október 4. és 6. között Hajdúnánás ad otthont egyházunk következő gasztrokulturális eseményének.

Társadalom

Megújítaná tagságát a PRÚSZ-ban?

Megalakulásának 15. évfordulója alkalmából a Protestáns Újságírók Szövetsége (Prúsz) tagdíjfizetési amnesztiát hirdetett: akik december 31-ig befizetik a 2019-es tagdíjat, azoknak elengedik a felhalmozódott tartozásukat.

A világban

Egyházak és vallások a békéért

Felekezeti és vallási sokszínűség jellemezte az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) párizsi békekonferenciájának második és harmadik, záró napját, az európai egyházak mellett a közel-keleti keresztyén és muszlim hang is szerephez jutott.

Az 1919-es párizsi békekonferencia örökségei és kihívásai

Kép: Az 1919-es párizsi békekonferencia örökségei és kihívásai

Johnston McMaster, a dublini Trinity College professzora, az Ír Ökumenikus Intézet vezetője.

CEC békekonferencia: a múlt tanulságai és a jövő reménysége

Kép: CEC békekonferencia: a múlt tanulságai és a jövő reménysége

A múlttal való szembenézésen volt a hangsúly az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) európai és közel-keleti egyházak, valamint vallási vezetők hozzájárulásával zajló békekonferenciájának első napján. Ennek része volt a közel 100 évvel ezelőtti Párizs-környéki békeszerződések kritikus felidézése.Istent keresem

2Krón 28

„...nem azt tette..., amit helyesnek lát az Úr” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Pályázatok

Blogok

Rendszeresen szemlézünk keresztyén blogokat. A tartalmuk nem része a refomatus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenésre mutatnak.

ReposztNéhány szó a keresztény szabadságról

Keresztény szabadság és a kereszténység külső szabadsága nem ugyanaz.

NKZSV4 Zongorafesztivál - szubjektív

A Művész a koncert előtti és utáni pillanatban.

KriszTeSóBeszélgessünk!

Ami számomra igazán meglepő Pál apostol missziójában, hogy mert kockázatot vállalni.

Adatvédelem

Ez történik továbbiak →

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió