Hírek

6f19e092-75d8-4300-a858-18557568942c.jpg

Európai keresztyének szolidaritása Libanonnal

Imádságra hív a libanoni egyházakért az Európai Egyházak Konferenciája. A keddi bejrúti robbanás több száz ember halálát okozta, súlyos károk keletkeztek a városban, köztük több egyházi intézményben is. Az országot egyébként is hónapok óta társadalmi, politikai és gazdasági krízis sújtja.

Tovább a cikkhez

Interjú & riport

levai_gimi_10.jpg

Iskola a nyelvhatáron

Megszűnik Léván a református gimnázium, így csupán egyetlen református középiskola marad talpon Felvidéken. Az intézmény létszámhiánnyal küzd, nem tudnak első osztályt indítani.

sebestyen_laszlo_09.jpg

Létkérdés, hogy átadjuk az üzenetet

A cél megmutatni a biztos pontokat, reményt adni a fiataloknak és közelebb vezetni őket Istenhez – akkor is, ha ez a munka sokszor láthatatlan. Édes Gáborral, a Zsinati Ifjúsági Irodája vezetőjével a fiatalságról, a közöttük végzett szolgálatról és az alázatról beszélgettünk.

sebestyen_laszlo_05.jpg

Ajándékba kaptuk ezt az időt

„Egyben sokfélék” – az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület (IKE) óriási hálózatában, tizenöt egyházmegyében több mint háromszáz önkéntes húszezer fiatalt mozgat meg. Az idei év őket is próbatételek elé állította, de kreatívan alkalmazkodtak, és teljes erőbedobással készülnek az egyesület századik születésnapjára.

Tovább a cikkhez
bringazz.png

Idén „Inkább bringázz!”

Egyházunk is elkötelezett a környezet védelmében, így a Károli Gáspár Református Egyetem zöldítésének projektje mellett a Magyar Kerékpárosklub 2020-as „Inkább bringázz!” kampányát is támogatjuk.

Tovább a cikkhez
Köntös László

Búcsúzik a Reposzt

Megszűnik a közéleti református blog, amelyet dunántúli lelkészek írtak 2011 óta. A díjnyertes médium témáit gyakran a közélet aktuális vitái adták. Az okokról Köntös Lászlót, a blog egyik alapítóját kérdeztük.

Tovább a cikkhez

Isten szólt

„A hozzáértő emberek vezetésével elkészítették a hajlékot…”

2Móz 36

Ingyenesen letölthető Androidra és iOS-re:

Média

Videóink, képeink, hanganyagaink, közösségimédia-csatornáink legjava.

További anyagaink
Következő (4)

Ökumenikus gulyáságyú

400 diósdi, érdi és tárnoki rászorulónak készítettek vasárnapi ebédet a keresztyén egyházak.

Ökumenikus gulyáságyú

400 diósdi, érdi és tárnoki rászorulónak készítettek vasárnapi ebédet a keresztyén egyházak.

Kálvin Kiadó Kiadványai

egyéves vezérfonal ferfiak400.jpg A Magyarországi Református Egyház hitvallási iratai Jóság néni Iskolaböngésző Biblia RÚF 2014 nagy kartonált 400.jpg karsay_borito_400.jpg Geleji_400.jpg velevacs400.jpg Közöttetek ne így legyen!

Újra nyitva

Örömmel tájékoztatunk minden érdeklődőt, hogy a Kálvin Kiadó Bocskai úti könyvesboltjában újra várunk mindenkit a megszokott nyitvatartás szerint. (A zsinati könyvesbolt további értesítésig zárva tart.)

Blog-ajánló

Divinity

TeSó blog

Isten látványkonyhája

Ültem a színpad mögött egy padon a technikusok és a fellépők számára elkerített részen, és sírtam. Szombat dél volt, a tavalyi Csillagpont épp azokban a …

Programok

Angola

Magyar Bibliatársulat
„...minden népeket..."

Tízévi munka után az angolai nganglea közösség végre saját nyelvén olvashatja az Újszövetséget. A munka tovább folyik, a teljes Biblia a tervek szerint 2023-ban fog elkészülni.
2020. július 27.

ref_hosok_08.jpg

Bethesda Gyermekkórház
Református hősök

„Mi nagyon-nagyon bízunk benne, hogy mindez a múlt! És nem lesz szükségünk több hősre... De őket mindenképp ismerjétek meg, közülök ketten kórházunkban dolgoznak❤️” Megosztotta cikkünket a Bethesda.
2020. július 24.

reposztlogo.png

Reposzt
Megszűnik a Reposzt

„Abbahagyjuk. Így döntöttünk. Kérjük az Olvasót, ne keressen valamiféle különleges okot döntésünk mögött."
2020. július 20.

A maga képmására

Megemlékezés Békésen

Újraszentelték a békési harangot az 1980-as körösi árvíz 40. évfordulóján. 1980. július 28-án reggel 6 óra 35 perckor Hosszúfoknál átszakadt a Kettős-Körös jobb parti töltése, több mint négyezer embert kellett kiköltöztetni több településről.
Rosta Tibor / MTI

csillag_nyiregyhaza.jpg 107072875_610964842878595_7387452985335954566_n.jpg fulek.jpg Ráday 28.

Van egy jól sikerült képe egy gyülekezeti alkalomról, ünnepről, a helyi templomról? Küldje el nekünk a reformatus.hu@reformatus.hu címre!

Egyházkerületi hírek

Dunamelléki Egyházkerület

Tivadar bácsi

"A jézusi szelíd hatalom nem kívül igáz le, hanem megérint belül és az élet irányába vezet. Boldog, aki elfogadja, szerencsétlen, aki nem él vele."

Istenháza a senkiföldjén

Középiskolás és egyetemista fiatalok építették fel a semmiből valahol az Alföldön, egy erdő szélén, a rendszerváltás után. Idén nyáron már az ő gyermekeik állították helyre …

Dunántúli Egyházkerület

Búcsúzik a Reposzt

Megszűnik a közéleti református blog, amelyet dunántúli lelkészek írtak 2011 óta. A díjnyertes médium témáit gyakran a közélet aktuális vitái adták. Az okokról Köntös Lászlót, …

Tiszáninneni Egyházkerület

Megújult a református templom Prügyön

Hófehérre festett falak és megújult padok fogadják a prügyi református templomba érkezőket. A több mint félévezredes épület Taktaköz legmagasabb református hajléka, ahol Móricz Zsigmond is …

Újra kinyit a Lévay uszodája

A kényszerű szünetelés után 2020. július 15-től ismét üzemel a miskolci Lévay József Református Gimnázium uszodája. A korábban bérlettel rendelkező vendégek a fennmaradó bérletes alkalmaikat …

Tiszántúli Egyházkerület

Éjszakai orgonazene a Nagytemplom falai között

A Debreceni Református Nagytemplom is csatlakozott az Orgonák Éjszakája programsorozathoz. Idén először a Debreceni Református Nagytemplom is csatlakozik az Orgonák éjszakája országos programsorozathoz. A Filharmónia Magyarország …