úrvacsora

Úrvacsorázzunk közösen húsvétkor!

Húsvétvasárnap reggel 9 órakor – Erdélyben és Királyhágómelléken a romániai időszámítás szerint 10 órakor – kapcsolódjunk be a Duna Televízión sugárzott ünnepi istentiszteletbe és terítsük meg otthonainkban az úrasztalát, vegyük együtt a kenyeret és a bort egyidőben Kárpát-medence szerte.

szl_180718-6844.jpg

Gyülekezeteiben él az egyház

A koronavírus-járvány következtében kialakult veszélyhelyzet egyre inkább emlékeztet bennünket arra, hogy gyülekezeteink önfenntartók: a szolgálók, a lelkipásztorok javadalmazását a közösség tagjainak adományaiból, egyházfenntartói járulékából és a perselypénzből fedezik.

Új reformatus.hu

Koronavírus

HÍrek & aktualitások

csipkebokor_10.jpg

Kezdődik a beíratási időszak óvodáinkban

A koronavírus-járvány miatt elektronikus úton elküldött szándéknyilatkozattal is beírathatjuk gyermekeinket a református óvodákba. A jelentkezési időszak április másodikán kezdődik – derült ki a Zsinati Oktatási Iroda vezetőjének tájékoztatójából.

szl_180623-2500.jpg

Ember, sirasd nagy vétkedet

Egy olyan passióének szövegét adjuk közre a Generális Konvent Liturgiai és Himnológiai Bizottságának köszönhetően, mely a reformáció évszázadában keletkezett, ismert dallamra – a „Hogyha felindul az Isten” kezdetű 68. genfi zsoltárra – énekelhető és így különösen alkalmas arra, hogy nagypénteken családi körben is felidézzük ennek segítségével Krisztus szenvedésének történetét.

Ima Kassa ÉRT

Száz ima (nem csak) Trianonért

Mindennapi imádsággal készülnek a trianoni szerződés aláírásának századik évfordulójára a felvidéki reformátusok. A kezdeményezés célja a nemzeti összetartozás erősítése mellett, hogy „a hálaadás és kérés szava, az imádság hangja” később se halkuljon.

Összefogás

Isten szólt

„És vette a kenyeret, hálát adott, megtörte, és e szavakkal adta nekik:”

Lk 22,7–38

Ingyenesen letölthető Androidra és iOS-re:

Média

Videóink, képeink, hanganyagaink, közösségimédia-csatornáink legjava.

További anyagaink
Következő (4)

Kálvin Kiadó Kiadványai

egyéves vezérfonal ferfiak400.jpg A Magyarországi Református Egyház hitvallási iratai Biblia_kek-vaszon-400.png goheen_400.jpg Ma ha az o szavat_400.jpg A belső ember megújulása Az új homiletika és az amerikai protestáns prédikálás megújítása Közöttetek ne így legyen!

Tavaszi vásár

Tavaszi vásárunk keretében számos kiadványunkat kedvezményes áron vásárolhatja meg május 31-ig, illetve a készlet erejéig. Akciós könyveink teljes választékát megtalálja webáruházunkban.

Tájékoztatás nyitvatartási rendről

Tájékoztatjuk tisztelt vásárlóinkat és partnereinket, hogy könyvesboltjaink bizonytalan ideig zárva tartanak. A megrendeléseket csomagküldéssel tudjuk teljesíteni. Munkatársaink készséggel segítenek: kalvin.kiado@kalvinkiado.hu. Köszönjük megértésüket.

Blog-ajánló

Divinity

reposzt

Közösségben

Az Elnökségi Tanács kéri a református gyülekezetek tagjait, hogy húsvétvasárnap reggel 9 órakor – Erdélyben és Királyhágómelléken, a romániai időszámítás szerint 10 órakor – kapcsolódjanak …

Programok

Károlis teológusok

Károli-egyetem
Köszönjük!

A 2020-as felvételi jelentkezők száma alapján a Károli Gáspár Református Egyetem a 8. legnépszerűbb hazánkban.
2020. április 8.

maci.jpg

Jobb adni
Mentő Maci maszkot varr

A járványveszély miatt átmenetileg szájmaszkok készítésére cserélte a mentőautókba szánt plüssmackók gyártását a Magyar Református Szeretetszolgálat.
2020. április 8.

reflap.jpg

Reformátusok Lapja
Digitális Reflap

Tekintettel a veszélyhelyzetre elérhetővé tettük egyházunk hetilapjának digitális archívumunkat, amin az aktuális számunk is lapozgatható.
2020. április 3.

mrszbicaj.jpg

Jobb adni
Segítség két keréken

A Mastiff Cargo Bike önkéntesei teherszállító kerékpárjaikkal segítenek a Magyar Református Szeretetszolgálatnak az adományok szállításában.
2020. április 3.

A maga képmására

Hinni kell!

Végzem, mit az idő rám mér, / végzem, ha kell százszorozva! / Hinni kell csak, s följutunk mi, / föl a fényes csillagokba! (Kányádi Sándor)
fotó: Bazánth Ivola

Ne félj! Határtalanul református Harang Debreceni Református Kollégium nagykönyvtára

Van egy jól sikerült képe egy gyülekezeti alkalomról, ünnepről, a helyi templomról? Küldje el nekünk a reformatus.hu@reformatus.hu címre!

Egyházkerületi hírek

Dunamelléki Egyházkerület

Felhívás böjtre

Egynapos böjtre hív a Külső-Kelenföldi Református Egyházközség lelkipásztora még húsvét előtt. Ha Istent keressük a járványhelyzetben megváltozott életünkben, azzal kifejezzük szándékunkat, hogy a szívünk is …

Dunántúli Egyházkerület

Tiszáninneni Egyházkerület

Hirdetmény

Csatolva találhatóak a Tiszáninneni Református Egyházkerület fenntartásában működő óvodák beiratkozási hirdetményei.

Szüneteltessenek minden egyházi alkalmat

A koronavírus gyors terjedése miatt hozott kormányzati intézkedésekkel összhangban a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége a következő kéréssel fordul a gyülekezetek, lelkipásztorok és egyháztagok felé.

Tiszántúli Egyházkerület

Új laptopok református iskoláknak

Negyvenkét pedagógus munkáját és kilencven diák tanulását segíti laptopok vásárlásával a Zsinati Oktatási Iroda. Igaz ugyan, hogy tantermen kívüli oktatást írásbeli üzenetek postázásával is meg …