Hatvan, a misszió szigete

Kép: Hatvan, a misszió szigete
Fesztivál, tánc, bábcsoport, dicsőítő zenekar, reggel hatkor imaóra – néhány címszó a hatvani református gyülekezet életéből. A Heves megyei városban a szívükön viselik Jézus missziói parancsát, és a legkülönfélébb ötletekkel próbálják megszólítani a rájuk bízott tizenhárom település lakóit. Munkájukat dél-koreai misszionáriusok is segítik.

Hableány

Barátok a bajban

Kép: Barátok a bajban

„Miután mi annyi támogatást és szeretet kaptunk tőletek sok bajunkban, most mi is szerettük volna viszonozni ezt és a gyűjtéssel is kifejezni, hogy barátok vagyunk” – fogalmazott Bogárdi Szabó István vasárnap a budapesti Koreai Presbiteriánus Gyülekezet istentiszteletén, mikor átadta a májusi hajószerencsétlenség túlélői, a gyászoló családok és árvák megsegítésére összegyűjtött 11 000 dollárt.

A világban

Megrongálták a reformáció genfi emlékművét

Kép: Megrongálták a reformáció genfi emlékművét

A híres műemléket ismeretlenek vasárnapról hétfőre virradóra festékkel öntötték le. Azonnal megkezdték a szobrok megtisztítását, Genf vezetése feljelentést tett.

Újabb véres nap Aleppóban

Kép: Újabb véres nap Aleppóban

Hat civil életét követelte és további nyolc embert sebesített meg az elmúlt nyolc év egyik legvéresebb aleppói támadása. A szíriai örmény református közösség elnöke, egyházunk egyik kiemelt közel-keleti partnere, Harout Selimian levélben tájékoztatta a nemzetközi egyházi közösséget a legutóbbi aleppói vérengzésről.

Felvételi

Szakkollégium ingyenes lakhatással

Harmadik évét zárta a roma egyetemistákat és főiskolásokat a diplomaszerzés felé vezető úton segítő Budapesti Református Cigány Szakkollégium – az elmúlt időszak tapasztalatairól, a szakmai program új elemeiről és a várható változásokról az intézmény igazgatóját, Káli-Horváth Kálmánt kérdeztük.

Reportré

 

„Tudom, lehetetlen a nap 24 órában szolgálatban lenni, de ha módomban áll jót tenni, meg kell tennem, nem törtéhet máshogyan" – vallja Kontha Benőné Molnár Piroska, aki saját telkén hospice-házat épített. Reporté című sorozatunk első évadának záró epizódja.

Egyházunk

Az Állami Számvevőszékre látogattak egyházunk vezetői

A találkozó témái között a közpénzügyi gazdálkodás és ellenőrzés aktuális kérdései, valamint az egyházi fenntartású intézmények számvevőszéki ellenőrzéseinek tapasztalatai álltak.

Debrecenben ülésezik a Doktorok Kollégiuma

Zwingli Ulrich munkásságával foglalkozik a Doktorok Kollégiuma idei plenáris ülésén. Az augusztus 26-27-i debreceni tanácskozásra már lehet jelentkezni.

Tanulmányok kegyességünkről

Új online, közösségi folyóiratot indít a Sárospataki Református Teológiai Akadémia Kegyesség Tanulmányok címmel.

Ízzel-Lélekkel

 

Lehet a főzés misszió? A Reformator Culina Team tagjai őszintén vallják, hogy igen. De mitől református egy iskolai konyha? A reform ételektől vagy a szellemiségtől? Sorozatunk legújabb részében a tavalyi Közétkeztetési Szakácsverseny győztes csapatához látogattunk el. A Reformator Culina Team tagjai nemcsak a konyhai kulisszatitkokba avattak be bennünket, hanem egy ízletes nyári ebédet is elkészítettek nekünk a Rózsakerti Demjén István Református Iskola menzáján.

 

Interjú

„Az én részem kies helyre esett”

Kép: „Az én részem kies helyre esett”

Több mint tíz éve vezeti a Dunántúli Református Egyházkerületet, tavaly megkapta a Magyar Érdemrend középkeresztjét, idén pedig tiszteletbeli doktorrá avatta a Károli Gáspár Református Egyetem. Steinbach József püspökkel beszélgettünk.

Fiatalok

Appal a zsebben a Csillagpontra


A programozás is lehet az evangélium eszköze – vallja Antal Zoltán villamosmérnök-hallgató, a Csillagpont applikáció ötletgazdája. Az idei református ifjúsági találkozóra a programokkal és az énekfüzettel a mobilunkban érkezhetünk, de számos további hasznos funkciót és egy meglepetést is tartogat az ingyenesen letölthető app. 

Köztünk élő marslakók

„Szeretnénk megnyitni egymás felé a hitet és a tudományt, hiszen nem egymástól elkülönülve léteznek ezek a fogalmak″ – a Károli Gáspár Református Egyetemen működő RefCOO kutatóműhely különleges beszélgetéssorozatot indított, mely a Csillagpontra is ellátogat.

#10YearChallenge Csillagpont módra


Mennyi minden történt két pillanatkép között? Hálás vagyok, mert a tíz évvel ezelőtti Csillagpont nélkül nem lennék az, aki ma vagyok.

Csillagpont: ízelítő a programokból


Áhítatok, lelkiségi programok, könnyűzenei koncertek, keresztyén dicsőítő zenekarok, közéleti beszélgetések, kulturális előadások várnak a református ifjúsági találkozó résztvevőire. Június 23-ig ráadásul még kedvezményes áron.

Egység

Hitben és szeretetben gazdagok

Hatodik alkalommal szervezett családi napot az Erdélyi Református Nőszövetség július 13-án Bonyhán.


Tájékoztató

Magyar Falu Program

Ötezer főnél kisebb településen szolgáló református közösségek kaphatnak támogatást a Magyar Falu Programban. Az ezzel kapcsolatos kérdésekben a Pályázati Iroda tájékoztatója segít eligazodni.


Istent keresem

Bír 20,29–48

„Az Úr ugyanis vereséget mért Benjáminra Izráel előtt...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Pályázatok

Blogok

Rendszeresen szemlézünk keresztyén blogokat. A tartalmuk nem része a refomatus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenésre mutatnak.

KriszTeSóKivenni a szálkát

Jézus szavával kérlek benneteket: ne ítéljetek el senkit, még ha akármilyen jogosnak látszik is az az ítélet.

ReposztTemplomból edzőterem

Ez a világkép odáig megy, hogy Isten kultuszának korábbi helyét az emberkultusz helyévé alakítja át.

MegmondomHa a kereszténység váltaná a pluralizmust...

Mi történne a pluralizmussal, ha a kereszténység felváltaná?

Adatvédelem

Ez történik továbbiak →

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió