Idén is összefogással dagasztják a magyarok kenyerét

Kép: Idén is összefogással dagasztják a magyarok kenyerét
Augusztus 20-án nagyon sok ünnepi asztalra kerül a kárpát-medencei gazdák felajánlásából készült kenyér. A határokon átívelő jótékonysági program keretében hátrányos helyzetű magyar gyermekeket segítő szervezeteket támogatnak, valamint a közelmúltban leégett nagydobronyi imaház és óvoda újjáépítését is segítik.

Istent keresem

Préd 4

„Jobban boldogul kettő, mint egy... A hármas fonál nem szakad el egyhamar” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Az udvaron tartják az istentiszteleteket a leégett imaház mellett

Hiába égett le a református imaház, megtartják az istentiszteleteket, a bibliaórákat és a gyerekfoglalkozásokat is Nagydobronyban. Közben az Európai Biztonsági Szervezet is vizsgálódott a településen.

Reformáció

„Ez az én válaszom"

Jakab Köves Gyopárkával, a Reformáció 500.1 kortárs irodalmi pályázat győztesével az írásról, a legújabb regényéről és természetesen a reformációról beszélgettünk. 

Ami a mostani generációk életéből hiányzik

A zsoltáréneklés fontosságára hívja fel a figyelmet a Szenci Molnár Albert életéről szóló színmű, amellyel a sárospataki teológia pályázatát nyerte meg Tikász Ábel budapesti teológus. A darabbal az énekeskönyv revíziójához is hozzá kíván szólni, szerinte ugyanis vissza kellene térni a zsoltárénekléshez.

Biztos kezdet

Ajtót nyitottak

Kép: Ajtót nyitottak

A mezőcsokonyai Csillagvár gyermekház egyike annak az öt református szociális-közösségi központnak, amelyek a héten nyitják meg kapuikat országszerte. A Kaposvártól 15 kilométerre fekvő faluban is kitárt ajtókkal várták a kisgyermekes szülőket – és minket is.

Ne örökítsük tovább a szegénységet!

A felelős szülővé válást és a gyerekek készségfejlesztését segítő intézményeket indít a református egyház európai uniós támogatással. A négy Biztos Kezdet Gyerekház és a „Jó kis hely” közösségi központ célja, hogy segítse a hátrányos helyzetű régiókban élőket.

Ajánló

A tehetség kincs!

Kép: A tehetség kincs!

Rákász Gergely jótékonysági koncerttel támogatja a Magyar Református Szeretetszolgálat ösztöndíjprogramját.

Felvételi

Az új esély

Szeptembertől közel 2500 hallgató kezdi meg tanulmányait a Károli Gáspár Református Egyetemen. A jelentkezők közül viszont nem mindenki juthatott be az általa megjelölt szakra. A pótfelvételi elsősorban nekik kínál lehetőséget a felsőoktatásba való bekerüléshez.

Küldetés

Keserédes mosolyok


11 képen a Magyar Református Szeretetszolgálat önkéntes orvoscsoportjának bangladesi útja és a Mianmarból elüldözött rohingják megrázó története. 

Fiatalok

Felszabadultan, célokat keresve

Kép: Felszabadultan, célokat keresve

Egyháztól idegen, ateista kamaszok térnek meg és válnak gyülekezeteink aktív tagjaivá. Erre a csodára ember nem képes. A REFISZ nyári táborában több száz fiatal kereste Isten vezetését.

Támogassuk a nélkülöző diákok iskolakezdését!

Kép: Támogassuk a nélkülöző diákok iskolakezdését!

A Kárpát-medencében több százezer olyan család él, akik hónapokig tartó spórolás után sem tudják beszerezni a megfelelő tanszereket és az iskolakezdéshez szükséges eszközöket. A Magyar Református Szeretetszolgálat már 10 éve segít, hogy a diákok számára a tanévkezdés valóban örömet jelenthessen.

Soha sem önmagunkért válunk vezetővé

Kép: Soha sem önmagunkért válunk vezetővé

„A Szentírás alapján minden vezető vezetett is: miközben Isten képviseli a világban, Isten előtt is képviselnie kell a rábízottakat” – vallja Németh Áron, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem adjunktusa, aki a bibliai vezetésről beszélt az idei Konfi+ konferencia résztvevőinek.

Adatvédelem

Adatvédelmi és adatkezelési mintaszabályzat

A Magyarországi Református Egyház Elnöksége az adatvédelmi rendeletnek való megfelelés céljából közzéteszi a Magyarországi Református Egyház Egyházközségei Mintaszabályzatát.

Pályázatok

Blogok

Rendszeresen szemlézünk keresztyén blogokat. A tartalmuk nem része a refomatus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenésre mutatnak.

ReposztHa nem teszed....

Lehet azonban tenni azért, hogy megvédjük a gyermekeket. Elsősorban a szülők feladata és felelőssége ez.

Szabados ÁdámLuther Márton arról, hogy hogyan keményít meg Isten

Luther Márton például Rotterdami Erasmusszal vitatkozva kitér a fáraó megkeményítésének esetére.

MegmondomFegyelemből kegyelem - Isten háborúi

Hogyan fér meg a hitünkben egy népek lesöprésére felszólító, ám a másik oldalon mégis végtelenül szerető Isten képe?

Ez történik továbbiak →

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió