Diákotthon a közösségért Székelyföld szívében

Kép: Diákotthon a közösségért Székelyföld szívében
Különleges közösség éli mindennapjait Székelyudvarhely szívében. A II. Rákóczi Ferenc utca épületei közé simulva a Református Diákotthon Alapítvány kollégiuma lassan harminc éve fogadja be a Székelyföld minden szegletéből érkező középiskolásokat.

Riport

A felelősséggel élni kell!

Kép: A felelősséggel élni kell!

„Akinek sokat adtak, attól sokat kívánnak, és akire sokat bíztak, attól többet kérnek számon (Lk 12,48)" – vallja Édes Árpád, a kiskunhalasi gyülekezet vezető lelkipásztora. A Kossuth Rádió február 16-án, vasárnap délelőtt 10 órakor a kiskunhalasi református templomból közvetít istentiszteletet.

Házasság hete

Merünk válaszolni?

Kép: Merünk válaszolni?

Intimitás, szexualitás, önmegtartóztatás, elfojtás – fogalmak, melyekről még ma sem beszélünk elég hangsúlyosan, miközben rengeteg ezekkel kapcsolatos kérdés szövi át életünket. A Házasság Hete alkalmából ilyen és ezekhez hasonló témákról beszélgettünk Tapolyai Emőke szexuálterapeutával és Ablonczy Áron református lelkipásztorral.

Csapatjáték szerelemmel

Kép: Csapatjáték szerelemmel

Ezt a mottót választották maguknak a Házasság hete idei arcai: Semsei Rudolf és Dobay Eszter tizenkilenc éve játszik egy csapatban, és bár a lánykérésre mindketten máshogyan emlékeznek, abban egyetértenek, hogy a házasság alapja egymás tisztelete és az egyre mélyülő szeretet.

Misszió

Jézus arra vár, hogy megtisztítsa a szívünket


A Debreceni Református Nagytemplom történelmi falai fogadták be öt protestáns – református, pünkösdi, evangélikus, metodista, baptista – felekezet cigánymissziós találkozóját a hétvégén. Az eseményre minden korábbinál többen, ezerötszázan látogattak el szerte a Kárpát medencéből.

Közélet

Végezzük a szeretet munkáját!

Kép: Végezzük a szeretet munkáját!

A tavaszi ülésszak kezdetén ebben az esztendőben is közös elcsendesedésre hívták a parlamenti képviselőket a Hold utcai gyülekezetbe. Az alkalmon Bogárdi Szabó István püspök hirdette az igét.

 
Tizenkét tanterem, egy óriási sportcsarnok, több tornaterem és egy mélygarázs is helyet kap majd az épülő budafoki Rózsakerti Demjén István Református Gimnáziumban.

Egység

Rekordösszegű támogatás gyűlt össze a damaszkuszi keresztyén iskolának

Kép: Rekordösszegű támogatás gyűlt össze a damaszkuszi keresztyén iskolának

A magyar református oktatási intézmények diákjai és pedagógusai minden eddiginél több, közel 20,3 millió forintot gyűjtöttek össze a Kárpát-medencei Református Oktatási Alapba. Az év végi jótékonysági akción összegyűlt adományokból és a Generális Konvent támogatásából megújulhat szíriai testvéregyházunk damaszkuszi általános iskolája.

Vigyük Isten elé hálaadásunkat!

Kép: Vigyük Isten elé hálaadásunkat!

Marosvásárhelyen tartjuk a Magyar Református Egység napját május 22-én, pénteken és 23-án, szombaton. A program részleteiről is egyeztetett a Magyar Református Egyház Generális Konventjének Elnöksége februári ülésén Szekszárdon.

Se harang, se harag

Kép: Se harang, se harag

Szándékos gyújtogatás miatt égett le Héderfája református haranglábja. Az erdélyi település gyülekezete a tűz utáni vasárnapi istentiszteleten, a szinte még füstölő romok felett megállva úgy döntött: a régivel megegyező haranglábat épít.

Krisztusban és a borászatban látják a jövőt

Kép: Krisztusban és a borászatban látják a jövőt

A mézillatú bor, a stabil lélekszám és a reformátusság megtartó ereje – röviden így foglalható össze a dél-erdélyi Csombord utóbbi évszázadának története. A tavalyi évben a településen élő Vass Attila borász nyerte el a Magyarországi Református Egyház bora címet fehérbor kategóriában.

Elismerés

Lelkipásztorokat jelölhetünk a Dobos Károly-díjra


Az egyházmegyék lelkészi közössége 2020-ban is olyan, a gyülekezetében hűséggel szolgáló, gyülekezetét megőrző, építő, vele közösséget vállaló lelkipásztort jelölhet a díjra, akinek gyülekezeti lelkészi szolgálati ideje legalább húsz év. 

 
Keressük a református diakónia kiemelkedő szolgálóit


Egyházunk fontosnak tartja a református diakóniában kiemelkedő szolgálatot végző testvérek munkájának elismerését, az intézményes diakóniai szolgálatot Juhász Zsófia-díjjal, a gyülekezetekben végzett diakóniai szolgálatot pedig Kiss Ferenc-díjjal jutalmazza.

Felhívás

Jelentkezz önkéntesnek a Bárka táborba!

Válts valóra álmokat, ajándékozz örökre szóló élményt, közben pedig légy része egy felkészült és vidám csapatnak! Legyél Te is a Bárka tábor önkéntese! A program fő célja a résztvevők esélyeinek növelése, a gyermekek és fiatalok képességeinek kibontakoztatása, egészséges életmódjuk kialakítása és a társadalmi együttműködés erősítése.

Kapitányokat és kormányosokat keresnek a Bárka táborba

Elhivatott közreműködőket keres a Magyarországi Református Egyház a Bárka táborba. A harmadik éve megszervezett gyermektáborban 2020-ban is több mint másfélezer, hátrányos helyzetű gyermek szerezhet maradandó nyári élményeket.

A világban

Imával a vírus ellen

Kép: Imával a vírus ellen

Imaközösségre hívja a gyülekezeteket Vuhani Egyházak Pásztorainak Egyesült Imacsoportja. A január óta tomboló koronavírus rég nem látott pánikot okozott világszerte. A betegségről Dr. Mikos Borbála, a Bethesda Gyermekkórház orvosigazgatója mondta el a legfontosabb tudnivalókat.
Istent keresem

Lk 7,36–50

„Megbocsáttattak a te bűneid.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Pályázatok

Hárommillió forint az ökumenizmus támogatására

Négy pályázatot írt ki a Both Antal Teológiai és Kulturális Alapítvány: összesen csaknem hárommillió forinttal segíti a felekezettudomány művelését, valamint a hazai történeti felekezetek jobb megismerését és közeledését.

Blogok

Rendszeresen szemlézünk keresztyén blogokat. A tartalmuk nem része a refomatus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenésre mutatnak.

MegmondomKorszellemirtók

Ha az egyház a korszellemmel házasságot köt, hamar megözvegyül - szól a bölcs mondás.

ReposztA "rémisztő képződmény" tiltakozik? - Annál rosszabb neki

Ez bőven belefér a politikai korrektségbe, s nem fog összeomolni az európai alapértékek rendszere.

Szabados ÁdámReggeli naplójegyzetek a Genezisról – Konfliktusban Isten oldalán

De Isten útja gyakran a konfliktusok felvállalásán keresztül vezet.

Adatvédelem

Ez történik továbbiak →

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió